Right man, wrong time. Wrong man, right time. Good man, wrong words. Bad man (jerk), right words. New man, same old lies. Old man (ex), new lies.

Saturday, January 29, 2011

Rumah Baru Saya

Assalamualaikum wbt.

Agak lama tak update blog kan. Bukan apa agak busy dengan kelas yang tersangat la pack plus malas nak update blog ni. Dah bersawang sana sini blog ni bila seminggu tak update apa2. hohoho... Then bila tak ada kerja mula la nak cari kerja. Buat kerja2 pembersihan untuk clear all semua sesawang yang ada dalam blog ni. So apa lagi, naik rumah baru la sekarang ni! hahaha...

See... See... See... Macam mana dengan rumah baru Cik Eniey ni?? (sila beri komen yang membina lagi tulus ikhlas ye) kihkihkih... Part yang paling susah nak buat time kat bahagian header tu. Jenuh kot nak design header yang memuaskan hati. Dipendekkan cerita, header tu mengambil masa selama satu hari untuk disiapkan. Percaya tak?? Percayalah....... hahaha...



oh header ku! Sorry ye kawan-kawan kalau rasa macam serabut or sakit mata tengok blog Cik Eniey ni. Bukan apa, Cik Eniey ni sejak dari azali lagi obses dengan rama-rama dan warna pink ni. hahaha... Terimalah kenyataan tu. Jangan marah ye... kihkihkih...



ni je kelainan pada blog Cik Eniey yang ada pages stand alone. Bukan apa, kalau ada pages ni senang la nak susun atur apa-apa yang patut kan. Kelebihannye pula kalau tak silap boleh mencepatkan proses loading page time buka blog kan. Ye la kalau sebelum ni punye la lama nak buka blog sebab loading memakan masa. Sebab loading memakan masa pula?? Of course la sebab widget2 yang ada kat blog kan. hehehe...



Tapi dalam banyak-banyak part kat blog ni, Cik Eniey paling suka part ni sebab Cik Eniey design and buat sendiri kod html tu. Even memakan masa yang agak lama nak buat ni memang puas hati la dengan hasilnya! hehehe... So ni la rumah baru Cik Eniey seperti memasuki taman rama-rama la pula kan. Seumpama... Rama-rama... Terbang bebas di udara tanpa ada halangan... hohoho...

Thank you for read, like and comment. I Love You Sweetie! :)

8 rama-rama hinggap:

Yuny Khoo said...

cik ernie..theme page awk ni butterfly ke? simple je.. sy ske :)

nk comment sikit blh.. klu blh jgn laa ade word verification tuu.. leceh laa.. huhuu

MUHAMMAD Asraf Ayadi said...

pink color ma.....
gong xi fa chai

Cik Eniey said...

@Yuny Khoo
x tau la.. mmg word 2 dh ada. b4 ni x de pn. xpe2.. nnti Cik Eniey try setting blk part 2 ye.. btw, thanx 4 ur comment. ;))

@Ayadi
biasa la bila dh obses ngn wrna pink ni.. hohoho gong xi fa cai too la maa! :D

anak mama said...

butterfly women... very nice...=))

Cik Eniey said...

@anak mama
mcm ni la jadinye bila dh obses ngn butterfly.. macam masuk taman rama2 la plk kn.. hohoho~~ btw thanx 4 ur visit 2 Eniey's Blogie.. Gelak guling2 lg tau lps ni.. =))

IzwanNie said...

cyes... belog ne cantek sgt!! :X

wanieydush2 said...

belog eny sgt chantek lah!

Cik Eniey said...

@IzawaNie
thanx yunk.. blog kamooo pn ape kurangnye gak kn. hehehe.. ;))

@wanieydush2
thanx dear.. tp bnyk lg log yg kawaii kn?? ;;)

copyright@ctharyani.blogspot.com