Right man, wrong time. Wrong man, right time. Good man, wrong words. Bad man (jerk), right words. New man, same old lies. Old man (ex), new lies.

Friday, December 31, 2010

Tahun 2010 Saat - saat Terbongkarnya Kecurangan Si Dia... :'(

Assalamualaikum wbt.

Tahun baru menjelang tiba lagi beberapa minit je kan? Dan tahun 2010 semakin meninggalkan kita detik demi detik. Sepanjang tahun 2010 ni, macam2 benda yang dah aku alami. And if boleh, aku dah tak nak ingat dah semua kenangan2 2010 ni. Sebab semua kenangan sepanjang tahun 2010 ni kenangan yang meyakitkan je!:girl_7:

Lewat pagi tu dalam pukul 4 aku dapat tahu pasal kecurangan si dia. Betul la kata orang2 yang FB ni boleh jadi tempat terbongkarnya sesuatu kisah tu kan. Dan kisah aku? Aku di kecewakan oleh seorang lelaki yang aku sayang selama 5 tahun.:mSad:





Bila pasal kecurangan si dia sudah ketahuan, bukan pujukan yang aku terima bila ditanya, tapi makian demi makian yang aku dapat daripada si dia. Ya Allah... Sakit sangat hati ni. Hancur!! Itulah hadiah kasih sayang yang aku tak kan pernah lupa daripada si dia sampai bila2. Nak maki aku je, fine. Buat je la kalau tu boleh menutup semua kecurangan awak. Tapi lebih menyeksakan bila makian tu aku dapat depan2 awek baru dia tu. Hati yang terluka time tu umpama di tabur lagi dengan garam. Sedih sangat... Malu sangat2... Ya Tuhan...:girl_10:






Tarikh kecurangan si dia, 12/4/2010 if i'm not mistaken. Hampir 2 minggu lepas tu baru aku dapat tahu pasal tu. Paling menyedihkan bila dia sentiasa mengungkapkan macam2 janji, kata2 cinta dan sayang dia kat aku dan dalam masa yang sama juga cinta sayang dia tu ditujukan untuk awek baru dia tu. Lelaki... Mati2 aku di tipu selama ni. HUHHH...:cry:

4 bulan berlalu, saat2 aku sedang merawat hati yang terluka, si dia datang kembali mencari aku dan menagih kasih dia dan aku selama 5 tahun tu dari aku. Apa yang dah jadi dengan awek baru dia tu? Hurmmm... Dia minta putus dengan awek dia tu sebab teringat kat aku dan tak boleh nak lupakan aku. See... Tuhan tu Maha Adil kan. Lepas dia dah ludah, dia nak jilat balik ludah tu.:sittingpanda:

Kejadian 4 bulan before tu tiba2 berputar kembali dalam kotak fikiran ni satu persatu. Ya Allah... Air mata mengalir lagi di sebabkan dia. Tiap2 lepas waktu solat, aku berdoa minta di beri ketenangan dan kekuatan. Tiap kali tu juga la air mata mengalir lesu di pipi yang pucat ni. Sakitnya menangung saat2 di kecewakan!:girl_1:





Alhamdulillah... Berkat doa tu dan berkat dari solat hajat yang di kerjakan, hidup aku tenang di sisiNYA... SUBHANALLAH... Aku nak lupakan tahun 2010 ni dan mulakan "buku" baru di tahun 2011 dan untuk tahun2 yang seterusnya. LA TAHZAN ENIEY!:tareflower:









Thank you for read, like and comment. I Love You Sweetie! :)

8 rama-rama hinggap:

Shag said...

Moga tahun 2011 lebih bermakna ;) AMIN!

Cik Eniey said...

insyaAllah.. AMIN~~ thanx.. :)

NuSaNa NoSa 91 said...

sabar je la eniey~~ jom kita mulakan hidup baru yg penuh kebahagiaan.. ^_^

Cik Eniey said...

nusana : sedang dan masih bersabar skrg ni sbb hanya 2 je yg mampu d lakukan.. moga2 dgn thn baru ni memberi sinar baru wt kte bersama.. :)

♥yaya budak suka embun♥ said...

selamat tahun baru..
semoga tahun 2011 memberikan kita lebih kebahagiaan..aminnn

Cik Eniey said...

yaya : AMIN~~ hope so.. thanx dear.. hepi new year 2.. :)

~ch@wi~ said...

waa..cedihnye cerita..
kisah kita hmpir same, tp tu crita 4 tahun lps..
serius sy ckp, lelaki kalau brjanji jgn trlampau prcye dgn kata2 die tu..
bykkan brsabar, hope tahun baru ni lebih baek dr tahun lps..
hpy new year!!
shenyummm... ;)

Cik Eniey said...

ch@wi : kalau yg baca pn dah cakap sedih, yg menaip bingkisan ni plk dah nk kering air mata sbb tangisi kekecewaan 2. :) tp tgk la kn Tuhan 2 Maha Adil.. yg d keji dan d maki ni jgk yg d pujuk rayu kembali. lelaki.. dlm 100% dr cerita dia 2, juz 7% je blh percaya btl x? yup hope thn br lps ni lbh bnyk kegembiraan drpd kedukaan.. smile.. ;) thanx ch@wi! hepi new year 2.. ;))

copyright@ctharyani.blogspot.com