Right man, wrong time. Wrong man, right time. Good man, wrong words. Bad man (jerk), right words. New man, same old lies. Old man (ex), new lies.

Sunday, January 02, 2011

Yang Lepas Usah Di Kenang, Yang Akan Datang Membawa Seribu Satu Kenangan...

Assalamualaikum wbt.

Buka FB semua orang cakap pasal tahun baru. Blog walking pun banyak sangat entri pasal tahun 2010 baru. Check kat e-mail shoutbox pula ramai juga yang datang ziarah tanye pasal azam tahun baru ni. Dan rasanya belum lagi terlambat untuk wish kat semua SELAMAT TAHUN BARU!! hehehe...:penyu:








So cakap pasal azam tahun lepas baru, yang tahun lepas punye azam pun memang terkilan sangat2 sebab tak semua tercapai. Ingat nak COPA naikkan pointer sem tapi tak kesampaian. And banyak lagi la azam tahun 2010 yang tak tertunai. Macam2 benda jadi tahun lepas. Pendek kata semuanya kenangan pahit2 la.:girl_7:

Tapi apa2 pun, yang berlalu usah di kenang, yang datang penentu bagi segala2nya betul tak?? So azam yang tahun lepas nak bawa ke tahun ni la. Boleh tak?? hehehe.. So nak tulis list sikit azam untuk tahun baru ni.:reading:

1. Nak bahagiakan pakwe family tersayang. (itu perkara paling penting dalam hidup ni)

2. Nak naikkan pointer sem COPA. (tahun ni tahun last so nak usaha betul2 untuk buat yang terbaik)

3. Buat perubahan dalam diri ke arah yang negatif positif. (nak jadi lebih tabah dan sabar dalam menghadapi dugaan hidup)

4. Pemaaf. (hope lepas ni hati lebih redha untuk memaafkan orang yang menganiaya kita)

5. Berkawan dengan semua orang. (nak tambah banyak kenalan so that apa2 masalah boleh kongsi sama2)

6. Terima diri apa adanya. (tak kisah walau apa pun yang terjadi, terima la dengan seadanya)
7. Berbuat baik sesama insan. (yang ni hope peristiwa tahun lepas tak berulang lagi)


8. Jaga mata, hati and especially mulut. (no more talk behind about others tak kira siapa pun orang tu)

9. Menjadi lebih muslimah. (nak tukar imej supaya menjadi lebih kewanitaan dan kemuslimahan)

10. Saving duit sendiri. (nak simpan duit untuk beli pakwe baju baru, kasut baru, shawls baru, make up baru, beg baru, and pendek kata semua baru la)



Haaa... Tu dia azam tahun baru. Tak tahu la tercapai ke tak kan. hahaha... So azam korang pula apa?? Jom la kita share2.:crazypanda:

p/s : 1.1.11 merupakan hari yang sangat indah special dalam hidup Cik Eniey sebab dengan tarikh tu la ada something yang sangat membahagiakan telah berlaku. Thank you awak. Saya takkan lupakan this date, 1.1.11.:flower:







Thank you for read, like and comment. I Love You Sweetie! :)

7 rama-rama hinggap:

syira aka sepatu hijau said...

salam

jadikan pengalaman lalu sebagi guru untuk melangkah ke alam seterusnya :D

Cik Eniey said...

syir : w'slm.. sama2 jadikan thn br ni lebih bermakna dr thn lps.. AMIN~~ :)

HUSAIRI HANAFI said...

salam..sm2 kita..yer,,http://bingkaibiru.blogspot.com/

Ms sunsWeetz said...

hye..semoga azam baru menjadi petunjuk dlm kehidupan 2011..anyway Ms jemput kamu join G.A Ms jom mai

Cik Eniey said...

@Husairi
w'slm.. insyaAllah.. :)


@Ms
hi.. AMIN~~ hope so.. insyaAllah Cik Eniey join nanti ye.. :D

Anonymous said...

Hello there, just became alert to your blog via Google, and located that it is truly informative. I am gonna watch out for brussels. I’ll appreciate when you continue this in future. A lot of other folks will probably be benefited out of your writing. Cheers!
Fine blog. Bookmarked:-)
[url=http://www.amateurseite.com/?ag=431&sc=0&wm=12569]mydirtyhobby Amateursex[/url]
[url=http://www.rotlichtkartei.com/?dp=1&do=344&ts=direct&wm=12569&lg=de&pr=&ag=468&py=19&sc=1]sexfilme Bondage / SM[/url]
[url=http://www.spezial-sex.net/?sub=11421&popex=1]pornofilme Rasiert [/url]

Cik Eniey said...

@Anonymous
thank you! :)

copyright@ctharyani.blogspot.com