Right man, wrong time. Wrong man, right time. Good man, wrong words. Bad man (jerk), right words. New man, same old lies. Old man (ex), new lies.

Tuesday, March 13, 2012

Kenapa Ceritera Cik Eniey?

بسم الله الرحمن الرحيم

Ada member member tanya, kenapa "Ceritera Cik Eniey" ni? Macam dah tak ada nama lain untuk blog ni. Ada juga yang komen tak sesuai la, better cari nama yang lagi superb and what so ever lagi la. I'm blogging bukan kerana nama semata mata, tapi sebagai kepuasan untuk diri sendiri. Because I love to tell the story and wrote based on my life. :)

Lantak. Never mind la. Sebab I don't mind pun what people said. Blog ni dulu namanya lain. If i'm not mistaken, "Welcome To My Life" kot. Then "Life of Fairy Tales" and ada lagi la before nama blog sekarang. Aku pun dah ingat ingat lupa.

Tak kisah la. Ceritera Cik Eniey membawa maksud yang tersendiri. Dulu aku ada dairy. Kisah hidup and my feeling hanya di tinta kan di atas kertas je. But diary tu hilang and maybe mak dah buang tanpa sedar kot. Rasa rugi sangat sangat. After masuk KPM, aku meluahkan perasaan hanya pada Microsoft Word. *bajet dah canggih sikit la* But once again apa yang di tulis tu hilang after terformatnya my laptop Compaq. Silap aku juga sebab tak buat back up.

After that aku stop bercerita about my life kat situ. Lama juga. Then after I broke up around April 2010, then I started to spoke all of my feeling in this blog. Before tu, tak aktif sangat sebab still dalam keadaan tak ok dan memerlukan masa untuk diri sendiri. Then blog ni la pendengar yang setia till now. :)

Kenapa Ceritera Cik Eniey? Yes. Nama tu biasa je. Tapi cukup bermakna for me sebab blog ni berkisarkan tentang perjalanan hidup aku selama 2 tahun ni lepas I move on to the new chapter. Intipati dalam blog ni pun banyak bercerita about what happen in my everyday life. So that's why, I don't force anyone to follow up my blog. Nak follow ke tak nak, terpulang sebab blog ni hanya bersifat personal semata mata dan kurang berinformatif. Sorry.

But i'm happy with what i'm wrote and express bout my feeling in this blog. Till then, thanks kepada yang sudi follow up my blog even sekadar menjadi follower semata mata dan tak pernah bertegur pun. Kepada yang sudi komen pula, honestly, i'm really appreciate about what you guys comment on my story and entry. Thanks so much. :)



Thank you for read, like and comment. I Love You Sweetie! :)

2 rama-rama hinggap:

EZAN IDMA said...

tak kisah nama apa2 pon. janji ikhlas blogging rite? hee festime sini :) thanks singgh myblog :)

ejulz said...

setuju dgn Ezan.. x kisah nama ape pun.. janji teruskan berblog n bagi entry2 menarik.. yg lbh penting dgn niat pembaca dpt info dr apa yg kita tulis.. :)

kalo nama canggih camne pun tp buat entry sekali setahun x gune gak.. hehe

copyright@ctharyani.blogspot.com