Right man, wrong time. Wrong man, right time. Good man, wrong words. Bad man (jerk), right words. New man, same old lies. Old man (ex), new lies.

Thursday, August 11, 2011

Life Ain't Easy. Lepaskan. Move On...

Assalamualaikum wbt.

" Kalau kita betul-betul sayangkan seseorang, lepaskan dia pergi. Jangan kau halang dia. Andai sudah tersurat dia milik kau, suatu masa nanti dia pasti balik pada kau walau sehebat mana pun pengganti yang dia jumpa. Andai kau sayangkan sesuatu benda itu, jangan kau genggam dia terlampau kuat, bimbang ianya akan pecah dan rosak di dalam genggaman kau sendiri "

Orang kata, kita jangan kejar bahagia sebab bahagia ni macam rama-rama. Lagi dikejar, lagi jauh dia terbang. Tapi kalau tak kejar, dia sendiri yang akan datang kat kita. Kadang-kadang kita terfikir. Kenapa kita selalu tak bernasib baik dalam percintaan? Or macam-macam lagi la soalan yang merapu-rapu keluar kan? Seolah-olah kita menyalahkan takdir di atas apa yang terjadi like Allah ni tak adil la apa la. Remember, Allah has plans for everyone and things happened for a reason. (ingatan untuk diri sendiri)

Some people might know that you look so strong outside, but surely there are time you succumbed to emotions. The loss of someone you love. Remember what goes around comes around. Besides, this what we called LIFE. Sometimes, we learn through the hard times. So lets all the memories be just a memories because life is not easy. YOU MAKE IT. YOU FACE IT.


Belajarlah bersyukur. Semua yang berlaku ada hikmahnya. Sayangi diri sendiri dulu baru sayangkan orang lain. The best way is to MOVE ON. It's not worth sedih dan menangis sampai keluar air mata darah or biji mata sekalipun demi orang yang tak boleh menghargai diri kita kan? What for?? Forget about the past. Start our new life babe !



" Kadang-kadang Allah turunkan hujan, ditambah dengan guruh, siap dengan kilat lagi. Kita tertanya-tanya ke mana perginya matahari? Rupa-rupanya Allah mahu memberikan kita pelangi yang indah... "


p/s : aku bercakap dari pengalaman and I learn from those mistakes. InsyaAllah, I will never ever repeat that stupid things again. (sedar diri)

Thank you for read, like and comment. I Love You Sweetie! :)

4 rama-rama hinggap:

Salmie Shokordey said...

can't stop my tears when reading this. I can't take a heartbreak. No more.

Cik Eniey said...

@Salmie Shokordey
stop being a heartbreak ! move on dear.. let go everything.. n stop foolish urself by crying over n over again for people who don't deserve u. :)

asy faro said...
This comment has been removed by the author.
Cik Eniey said...

@asy faro
i've followed ur blog. x kurang hebatnye ur blog tu.. pe yg sy ckp berdasarkan dr pengalaman. so that's y i come with those statement.. hope blh wt sape2 sedar ngn semua tu.. :)

copyright@ctharyani.blogspot.com