Right man, wrong time. Wrong man, right time. Good man, wrong words. Bad man (jerk), right words. New man, same old lies. Old man (ex), new lies.

Wednesday, June 01, 2011

Tiada Maaf Bagimu ! ^__^

Assalamualaikum wbt.

Kemaafan adalah dendam terindah...

Sangat suka dengan statement di atas. Why? Because berdendam ni tak ke mana juga kan? Sebut pasal dendam ni, for sure semuanya yang buruk-buruk je. Penuh dengan rasa nak membalas balik apabila dianiayai. Tapi kita ni hanyalah manusia biasa je. Harus diingat setiap perbuatan akan ada pembalasannya sama ada cepat atau lambat. Serahkan semuanya pada Tuhan. So buat masa sekarang ni, dendam yang paling indah adalah dengan memberi kemaafan.

Maaf bukan sekadar maaf. Kalau rasa diri belum bersedia untuk memberi kemaafan, usah dipaksa. Sesungguhnya memberi kemaafan dari hati yang tulus ikhlas umpama satu bebanan baru terlepas dari pundak ni kan?? Ketenangan jiwa pun mudah digapai. But it take times right. Hanya masa penentu dan pengubat bagi segala-galanya.



Ingatlah memaafkan seseorang itu mulia di sisi Allah. Sedangkan Nabi ampunkan umatnya, ni kan kita yang hanya manusia biasa je. Memaafkan juga tak beerti kita mengalah dengan apa yang terjadi. Tetapi cuba menjadi matang dan bersikap untuk menjaga ukuwah sesama sediri. For me,

Woman can FORGIVE but never FORGET.

Ucapan maaf itu apabila sudah acap kali dilafazkan, tidak akan membawa makna apa-apa lagi.

Kemaafan itu mahal harganya.

So, better WATCH OUT in doing something. If not, you might not have the chance to get the forgiveness for the rest of your life. And such regret just useless for you on the other day.

Thank you for read, like and comment. I Love You Sweetie! :)

3 rama-rama hinggap:

'CikMimiEy' said...

kunci terbaik adalah kesabaran , kerana kesabaran itulah yg mengajar kita erti kehidupan ...
banyakkan b'sabar ye cik eniey .
oh ye , CM ade tag cik eniey kat sini :

http://cahayakeharumanku.blogspot.com/2011/06/1st-giveaway-from-mizayusofcom.html


feel free to join yer ! buat relese tensiooon .. huhu

Aki said...

woman can forgive but never forget.
like that statement! ;)

Cik Eniey said...

@'Cik MimiEy'
btl 2 btl.. sabar itu perisai org yg beriman..
insyaAllah.. nnti cik eniey join klu ada masa nnti ye.. :)

@Aki
statement yg selalu di pegang dr dulu smpai la skrg ni.. :D

copyright@ctharyani.blogspot.com