Right man, wrong time. Wrong man, right time. Good man, wrong words. Bad man (jerk), right words. New man, same old lies. Old man (ex), new lies.

Sunday, August 29, 2010

Sketsa Bazar Ramadhan

Salam ukhuwah...

Hari ni aku pergi shopping raye dgn uncle, auntie n wif my beloved brother 2... Best kot! hehehe... Keluar hari ni pn sebab my big bro tu nk pasang sarung kusyen kereta dia tu. Kalau tak, harapan la kot dia nk keluar sekali. ngehngehngeh... Ada la dlm 5 jam kteorg jalan2 sambil shopping2 td. Auntie aku tu sporting giler. Treat aku like aku ni btl2 anak kandung dia. Hepi sgt sebab dia belikan baju raye utk aku. Pendek kata banyak gak la barang dia borong n berhabis utk aku. lalala~~

So kira rezeki aku la dapat pergi ke umah auntie utk cuti 5 hari ni. Tak de la rasa rindu sgt nk balik umah sendiri. Bukan tak rindu kat umah especially kat family aku tu tp bila duk umah auntie ni sama la mcm duk kat umah sendiri. Auntie pn dh mcm mak aku. Ye la nama lg adk beradik kn merangkap aku ni anak sedara dia... hehehe... Means that tak la terasa sayu sgt kalau fikirkan pasal persiapan raye ni.

Dah habis shopping2, petang tu dlm pukul 5 keluar lg pegi bazar. Auntie malas nk masak sebab letih so kteorg beli je la "lauk tunjuk" kt bazar tu. Aku x kisah mkn mcm mne pn. huhuhu... Then time auntie singgah nk beli mee goreng kat 1 kedai ni ada la sorg ank murid dia ni yg tlg mak dia menjual kt kedai tu. Time tu aku duk belakang auntie. Anak murid auntie sembang2 ngn auntie. Aku tak dgr sgt ape yg diaorg duk sembang2 tu sebab ramai org time tu. Tp auntie citer la kat aku pe yg anak murid dia tu bgtau...


anak murid: cikgu, anak cikgu ker tu?

cikgu: tak la.

anak murid: habis tu sape cikgu?

cikgu: anak sedara cikgu..

anak murid: oh ye ker.. cikgu, kim salam kat dia eh.. berkenan la sy.

cikgu: eh2 kamu ni.. sempat lagi ye.. dh2..

anak murid: lepas ni boleh la sy pegi umah cikgu kn. anak sedara cikgu pn ada. blh eh..??

cikgu: dh2.. x payah. jgn nk ngada2..

anak murid: ala blh la cikgu..


*Time mee goreng dh siap di bungkus tu auntie nk bayar harga tu. Sempat lg bdk tu mengayat.


anak murid: cikgu, kim salam kat anak sedara cikgu tu ye..

cikgu: eh..... kamu ni gatal btl la. dh la cikgu balik dulu. jom eniey!


Kteorg pn blah la dr bazar tu. Dlm kereta plk, aku tanye auntie pe yg dia sembang ngn ank murid tu. Auntie pn citer la kat aku. Pecah perut aku dgr. hahahahahahaha... Kelakar btl... Tp aku jawab gak la salam dia tu. Tak baik kalau tak jawab salam kn. hehehe... Auntie ckp bdk tu tak tahu yg aku ni tgh sambung belajar kot. Dia ingat aku ni form 4 or 5. CIS! huhuhu... Then auntie bukak citer psl bdk tu. Rupanye bdk tu mmg nakal giler2. Kerja sekolah yg di bagi tak pernah wt n tak siap la pendek kata.

Tiba2 auntie gelak. Aku tnye nape. Auntie ckp dia tiba2 teringat 1 kes psl bdk tu. Auntie citer la. Ada 1 hari ni time auntie tgh mengajar, bdk tu sedap2 je blh tdo dgn menongkat dagu. Mulut plk ternganga luas. Then auntie pn ambik air tuang kat dlm mulut dia yg ternganga tu. Terkejut beruk bdk tu tp dia wt bodoh je. Mcm bdk hati kering.


ank murid: sedapnye cikgu minum air tu.


Aku gelak giler2 bila auntie citer bdk tu ckp cam tu. Boleh plk secara spontan bdk tu jawab mcm tu. Ape lg kecoh la kelas diaorg hari tu. Auntie yg nk marah di sebabkan dia tak jadi nk marah. hahahahahahaha... So funny!


Thank you for read, like and comment. I Love You Sweetie! :)

0 rama-rama hinggap:

copyright@ctharyani.blogspot.com